Jdi na obsah Jdi na menu
 


Detektivky

Příspěvky

Smrt na Nilu

1. 2. 2023

| Rubrika: Detektivky

Linnet Ridgewayová má všechno – je mladá, krásná, svobodná a bohatá. Jednoho dne ji navštíví její přítelkyně Jacqueline a nadšeně vypráví o svém snoubenci Simonu Doylovi. Po nějaké době se Hercule Poirot na svém putování po Egyptu setkává s novomanželi Doylovými, avšak paní Doylovou se stala Linnet Ridgewayová. Zanedlouho se jejich o společnost rozšíří i o Jacqueline, která je už nějakou dobu pronásleduje, aby jim překazila jejich štěstí. Linnet se na Poirota obrátí se žádostí o pomoc, ten přislíbí, že si s Jacqueline promluví. Situace se vyhrotí při výletu na parníku, kde dojde k pokusu o vraždu. Pokusem ale vše zdaleka nekončí…

 

Dobrodružství Sherlocka Homlese

26. 1. 2023

| Rubrika: Detektivky

Tato kniha přináší první nadílku Doylových povídek o slavném detektivovi. Původně vycházely v letech 1891–1892 a my je vydali o 105 let (nebo 26) později do doby zcela jiné, odlišné tempem, morálkou i typem zločinů. Byly však ty staré zlaté časy skutečně tak zlaté? Holmes a Watson o tom vědí své. Pro nás však kouzlo té doby zůstává nezměněno. Nuže, vzhůru do zamlžených ulic, na kvetoucí vřesoviště.

 
 
 

Dívka beze jména

26. 1. 2023

| Rubrika: Detektivky

Další případ pro Josie Quinnovou. Ve druhém díle série se s Josie pokusíme najít novorozené dítě, po kterém na místě činu nezbyla žádná stopa. Jak se případem detektiv Josie Quinnová prokousává, tím je zděšenější a obává se špatného konce. Podaří se jí miminko zachránit včas? A kdo za tak ohavným činem stojí? To a mnohem víc se dozvíte v knize Lisy Regan Dívka beze jména, která v České republice vyšla v nakladatelství Cosmopolis.